A megfelelő webtárhely a jó honlap egyik titka

Amennyiben egy laikust megkérdeznek arról, hogy mi a jó weboldal titka, akkor a megjelenést, a dizájnt biztosan dobogós helyre sorolná. Nem véletlenül, hiszen emberek vagyunk és elsődlegesen mindent a külső alapján ítélünk meg.

Csakhogy hiába van szép honlapunk, ha azzal nem tudunk eljutni a potenciális ügyfelekhez, illetve a hatékonyság tekintetében is több szempontból vérzik. Egy jó honlapnak tehát nem egy, hanem nagyon sok titka van, és mindennél lényegesebb közülük a megfelelő webtárhely.

Miért fontos a webtárhely egy jó honlaphoz?

A megfelelő webtárhelyről azért elengedhetetlen beszélni, ha megfelelő minőségű honlapot szeretnénk, mert túlzás nélkül mindennek az alapja. Márpedig, ha a fundamentum nem megfelelő, amikor a háttér nem biztosított, akkor nem várhatunk kellő kvalitású végeredményt sem.

Természetesen közel sem mindegy, hogy milyen tárhelyről beszélünk! Az ingyenes vagy túl olcsó webtárhelyek zöme ugyanis gyakran közel sem ad a kezünkbe – illetve a honlap készítőjének kezébe – annyi opciót, ami lehetővé tenné a minőségi munkavégzést.

Az egyedi adminisztrációs felület fontos, de önmagában nem elegendő, ha nem tartozik hozzá például kellő kapacitás vagy éppen SSL tanúsítvány. Sok esetben például az ingyenes vagy olcsóbb webtárhely drágább lesz, hiszen külön ki kell fizetni hozzá az imént említett SSL tanúsítványt, miközben a komolyabb szolgáltatók ezt rendszerint ajándékba adják a felhasználóknak.

Amennyiben szeretnénk hatást gyakorolni a piacra és növekedni vállalkozásunkkal, akkor a fizetős webtárhely elengedhetetlen lesz hozzá, hiszen csak ilyen esetekben kapunk például elegendő erőforrást, SPAM szűrést, víruskeresést és kellő weboldal védelmet.

Ha tehát nem a megfelelő webtárhelyet választjuk, azzal honlapunk minőségét, gyorsaságát és biztonságát rontjuk, ezzel egyetemben pedig saját vállalkozásunk renoméját is, ami a siker szempontjából teljes egészében keresztülhúzhatja számításainkat.

Mi kell még egy jó weboldalhoz?

Természetesen napokig lehetne sorolni, hogy milyen összetevői vannak egy igazán jó weboldal receptjének, azonban a megfelelő webtárhely mellett az alábbiak mindenképpen a legfontosabbak közé sorolhatók:

Domain név

A jó domain név szintén kulcsmomentum egy minőségi honlap esetén. Legyen rövid, könnyen megjegyezhető és tartalmazza vállalkozásunk nevét vagy a legfontosabb kulcsszót, ami tevékenységünkhöz kapcsolódik. Ezzel rengeteget tehetünk a sikerért!

Megfelelő weboldal motor

Korunk legnépszerűbb weboldal motorja a WordPress. A legtöbb esetben jól megállja a helyét, de ha többet, jobbat és egyedibb megoldásokat szeretnénk, akkor válasszunk inkább egyedi fejlesztésű rendszereket. Drágábbak, de megismerhetjük velük a teljes határtalanságot.

Jó webdizájn

A jó webdizájn több szempontból is fontos. Segíti az oldal átláthatóságát és eladhatóságát egyaránt, hiszen mindenki szívesebben választ egy látványos, jól összerakott és mégis gyors weboldalt, mint egy lassú, elcsúszott blokkokból vagy rossz színválasztékból összetákolt honlapot.

Megfelelő tartalom

Végül, de nem utolsó sorban a sikeres weboldal titka a jó tartalom. Sokan vallják, hogy szöveget írni bárki tud. Ez nem vitás, de keresőbarát, a Google számára SEO szempontból is tetsző, nem mellesleg minőségi tartalmakat csak szövegíró tud készíteni, amit mindig vegyünk figyelembe, ha egy sikeres honlap kialakítása a cél.

Back to Top