Ne felejtsük, hogy a nap mindenhol süt, és mindenki számára ingyenes

Napelemes rendszerek szerelési költségei Debrecenben is elég tetemesek, de az üzemeltetési költség már sokkal alacsonyabbak a mozgó alkatrészek hiánya, a napelemek rendkívül nagy megbízhatósága és a minimális karbantartás miatt.

Mikor nem érdemes napelemes rendszert kiépíteni?

Nem érdemes napelemet szerelni Debrecenben sem, ha nem megfelelő tetővel rendelkezik az épület, például északra néz, vagy a nap nagy részében árnyékos. Ilyen körülmények között a telepített napelemes rendszer nem tud elegendő energiát előállítani.

A napelem szerelése Debrecenben is nagy pénzügyi befektetés, ezért érdemes a megtérülését is megvizsgálni.

Energetikai korszerűsítésre Debrecenben is biztosan szükség lesz előbb, – vagy utóbb. A napelemesrendszer beruházásának megtérülésének kiszámításához, azaz a napelemek pénzügyi megtérülésének kiszámításához számos változót kell figyelembe venni.

Általában azonban energetikai korszerűsítés keretein belül, a napelemek szakszerű szerelése esetén Debrecenben is 6-8 éven belül megtérülheta befektetés.

A legmeghatározóbb változó az „önfogyasztás”

A cél az, hogy hatékonyan tudjuk kihasználni a napelemek által termelt energiát, hogy minél kevesebbet kelljen a hálózatból vásárolnunk.

Back to Top