Nappaliba függöny választás

A függönyök a nappaliba nem csak dekorációs célokat szolgálnak, de funkciójuk is van.

Egy jól megválasztott fényáteresztő függöny és egy hozzá illő sötétítő függöny csodás keretet adhat az ablakunknak. Persze ijesztő lehet a kiválasztás A fényáteresztő függöny, ahogyan a neve is jelzi beengedi a nap sugarait, de véd a kíváncsi tekintetek elől, hogy ne lássanak be a nappalinkba. A színes fényáteresztőket használva pedig gyönyörködhetünk, ahogyan a napsugár megszínezi a szobánkat.

Érdemes több időt szánnunk a megfelelő textil megtalálására, hiszen a függönyünk nagyban meghatározza a szoba enteriörjét.

Érdemes végig gondolni, hogy bútoraink szőnyegünk milyen színvilággal bírnak. A sötétebb bútorokhoz, inkább világosabb fényáteresztő passzol, esetleg egy mélyebb színű sötétítő függönnyel. Ha nagyon mintás a szőnyegünk, érdemes kevésbé mintás függönyt választanunk.

Az ablakot díszítő kelmék igen változatosak, legkeresettebbek az organza, a voile, a sable anyagok, melyek könnyű, légies, kellemes tapintású textilek. Kiválóan illenek hozzá a jacqard, szatén, taft vagy blak out típusú sötétítő függönyök, melyek lehetnek taft, brokát anyagból is.

Ha a nappalink stílusa megengedi bátran tehetünk fel drappériát akár a sötétítő függöny saját anyagából, akár egy hozzá színben és anyagában kiegészítő függönyből. remek választás lehet a különböző kiegészítők használata, úgymint a függöny elkötők, melyeket súlytás zsinorból vagy a függöny anagából mi is elkészíthetünk, így téve azt egyeivé.

Függöny Sarok webáruház – Rendelj függönyt online!

Back to Top