Félévente azért illene fogorvoshoz menni

Ha orvosi vizsgálatokról van szó, akkor legtöbben szeretjük húzni az időt. Különösen igaz ez a fogorvos felkeresésére, hiszen sokan már egy egyszerű kontrolltól is nagyon tartanak. Tény viszont, hogy a megelőzés érdekében célszerű legalább félévente megjelenni a szakembernél. Nem csak a fogkő leszedése, vagy a fehérebb fogak elérése a cél ezzel, hanem az is, hogy elejét vegyük a különféle fogászati megbetegedéseknek. Ha már egy ideje halasztja azt a bizonyos fogorvosi időpontot, akkor ideje túl lenni rajta.

A fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati probléma és akár a saját fog elvesztésével is járhat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nem megfelelő szájhigiénia, valamint a fogorvosi kontroll elmaradása ínygyulladáshoz, valamint annak következményéhez, fogágybetegséghez is vezethet. Fontos tehát, hogy a megfelelő technikával, jó minőségű fogkrémmel, fogselyem használatával tegyünk az optimális szájhigiénia érdekében, és félévente fogorvosunkat is keressük fel.

Míg a hagyományos orvosi ellátás keretein belül gyakran órákat kell várnunk és az ellátás színvonala is hagyhat maga után kívánnivalót, addig a magánrendelés keretein belül kapott szolgáltatással minden tekintetben maximálisan elégedettek lehetünk. A jól megválasztott klinika szakemberei nem csak a szuvasodás kezelésében, a fogmegtartó eljárásokban nyújtanak nagy segítséget, hanem akkor is, ha már elvesztett fogat, fogakat szeretnénk pótoltatni. A napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendő implantátum beültetése is elérhető árkategória ma már bárki számára, sőt, sok helyen részletfizetésre is lehetőségünk nyílik.

Akár felnőttként is belevághatunk a fogszabályozásba, de a gyerkőcök számára is megtalálhatjuk magánrendelés keretein belül azt a szakembert, aki inkább egyfajta kalandként ismerteti meg a kicsiket a kezeléssel, ezzel elkerülve, hogy a későbbiekben elemi félelem alakuljon ki bennük a fogászati ellátással kapcsolatban.

Fogaink épsége akár egy életen át megőrizhető, ám nagyon fontos, hogy megfelelő, ásványi anyagokban és vitaminokban dús táplálkozással, helyes szájhigiéniával és rendszeres fogászati ellenőrzéssel támogassuk mindezt meg. Az ép fogsor jelentette önbizalom előnyeit pedig az élet minden területén megtapasztalhatjuk a karriertől kezdve a magánéletig. Ne hagyja ki a következő fogászati kontrollt!