Lakástakarék akcióval olcsóbban nyithat lakáskasszát

Az otthonteremtés legtöbbször azok számára okoz problémát, akik mindenféle szülői háttér és segítség nélkül igyekeznek saját ingatlanhoz jutni. Ugyan a gyermekek után járó kedvezmények részben megkönnyítik a dolgot, de mi a helyzet akkor, ha első lakást szeretnénk vásárolni, és egyelőre nem tervezünk gyermekáldást sem? Éljünk a szülői házban addig, míg legalább a vételár húsz százalékának megfelelő önerőt sikerül összegyűjteni? Vagy dobjunk ki felesleges pénzt az ablakon évekig, míg albérletben vagyunk kénytelenek élni? A lakástakarék ilyen helyzetekben is remek segítőtársnak bizonyulhat, ráadásul az állami támogatás lehetőségét kínálva.

A lakáskasszák egyik legnagyobb költsége a számlanyitás, ám ha figyeli az akciókat, ezt csökkentheti. A havi pár ezer forintos összeggel fizethető lakáskassza megoldást kínál azoknak, akik ennél magasabb összeget egyelőre nem tudnak félretenni, mégis aktívan szeretnének hozzájárulni a jövőben történő boldogulásukhoz. Érdemes figyelemmel követni az aktuális akciókat, ugyanis egyes csomagajánlatok jelentős kedvezményekkel érhetőek el.

A lakástakarék egyébként nem csak lakásvásárlási céllal bizonyul remek választásnak, hanem akkor is, ha a majdani felújításra, korszerűsítésre vagy bővítésre szeretnénk félretenni. A leggyakrabban választott nyílászárócsere akár milliós nagyságrendet is kitehet, melyet takarékoskodás hiányában a legtöbb háztartás nem tud egyik napról a másikra kifizetni. Nem ritka az az eset sem, hogy egy már meglévő lakáshitel kiváltása történik meg lakástakarék segítségével, igénybe véve ezzel állami támogatást, és akár az eredeti hitelnél kedvezőbb konstrukciót is elérve.

Nem tudja, melyik pénzintézet ajánlata lenne a leginkább megfelelő az Ön számára? Kérdései adódnak a várható költségekkel, vagy éppen a kedvezményes hitelfelvétellel kapcsolatban? Gondolt már arra, hogy független szakértő segítségét kérje? A megfelelő szakember nem csak az aktuális ajánlatokról tájékoztat, vagy kalauzolja el az akciós lehetőségek világában, hanem személyre szabottan igyekszik a legjobb megoldást megtalálni.

Ha pénzügyi döntésekről van szó, akkor a szakértelem legalább olyan fontos, mint a felelősségteljesség. Nincs ez másként akkor sem, ha az oly sokunkat érintő ingatlanvásárlásról van szó. Az élet hozhat számos olyan helyzetet, amikor csak magunkra számíthatunk. Miért ne élnénk az állami támogatással kombinált lakástakarék előnyeivel, ha ez megoldást jelenthet az otthonteremtés problémájára?