Divatos a szakáll, de csak akkor, ha ápolt!

Időről-időre új trendek jelennek meg, és gyakran a régi korok divatja születik újjá. Nincs ez másként akkor sem, ha a férfiak megjelenéséről van szó. Egy ízléses karórával, néhány egyszerű, ám kiváló minőségű ruhadarabbal már sokat tehet az erősebbik nem azért, hogy felkeltse a nők figyelmét. De mi a helyzet a hajviselettel és az arcszőrzettel? Van, aki a borostás férfiakra bukik, mások a fiatalos simaságra esküsznek. Az aktuális trendek egyértelműen a szakáll irányába mutatnak, ám ha mellette tennénk le a voksot, érdemes tisztában lenni azzal, hogy csak az ápolt szakáll lehet mutatós.

A szakáll vágás a növekedés ütemétől függően időnként mindenképpen szükségessé válik. Nem mindegy azonban, hogy valóban hozzáértőre bízzuk-e a feladatot. Egy bizonyos méret után az otthoni kiigazítás már nem hozza a várt eredményt, s ilyenkor a szakáll inkább kelt ápolatlan benyomást, mint egyfajta tudatosan meghagyott szőrzet képét. Sokan kifejezetten azért döntenek a szakáll mellett, mert így férfias vonásokat kap az arc. Nagyon fontos azonban, hogy az arcformához megfelelő vonalvezetéssel és hosszal rendelkező legyen a szakáll, s ezt szakáll vágás alkalmával is célszerű szem előtt tartani.

Nem elegendő csak a megfelelő hosszra ügyelni, de az ápolás is igen lényeges. A megfelelő minőségű olajokkal igényes maradhat a szakáll, mely így megállja a helyét akkor is, ha például az üzleti megbeszélések, céges programok és munkahelyi elfoglaltságok elegáns megjelenést kívánnak meg. Az ápolt szakáll gyakran még azoknak a nőknek a tetszését is elnyeri, akik egyébként kevésbé kedvelik az arcszőrzetet a férfiakon.

Természetesen az igényes megjelenéshez az is rendkívül fontos, hogy sikerül-e megtalálni az öltözködési stílusnak, megjelenésnek, korosztálynak és fejformának megfelelő frizurát. A focistáktól ellesett, oldalt rövid, fent pedig hosszabb hajviselet a fiatal korosztály körében nagy népszerűségnek örvend. Ami azonban a legfontosabb, az nem más, mint az, hogy egyénre szabva sikerüljön megtalálni azt, ami igazán jól áll egy férfinak. Profi fodrász szalon választásával az erősebbik nem tagjai is igényes, ápolt hajat és szakállat kaphatnak a rendszeresen aktuálissá váló odalátogatás alkalmával.