Úgy néz ki, mint egy faház, mégsem abból van?

Sokszor láthatunk gyönyörű faházakat és hónapról hónapra csodálkozunk, hogy milyen szép állapotban van. Ezek a házak különleges burkolattal lettek ellátva, ez az úgynevezett WPC falburkolat. A burkolat nagyon hasonlít a fához, így könnyedén össze is téveszthető, azonban sokkal strapabíróbb és a környezeti hatásoknak is jobban ellenáll így tökéletesen képes helyettesíteni a fa falburkolatokat. A falburkolat festés és mindenféle különleges felületkezelés nélkül is ellenálló lesz. Repedésre és szálkásodásra nem hajlamos, így ahol kisgyermek van a házban, ott is tökéletes megoldás. Nem csak házak homlokzatai, hanem oszlopok vagy mennyezetek burkolására is alkalmas.

A WPC falburkolatokat szakszerűen kell telepíteni, de természetesen mi magunk is megoldhatjuk, hiszen mindent meg lehet vásárolni a szereléséhez. Alátétprofilokat szükséges rögzíteni és erre lehet rögzíteni a falburkolatot. Ezen felül még egyenes illetve L alakú oldaltakaróra lesz szükség. Igénybe lehet venni teljes körű projektszolgáltatást is, ahol a tervek alapján elkészítik a termékeket, leírják a csomóponti megoldásokat és a statikai méretezést is. Ezután történhet csak meg a kivitelezés és a helyszíni szaktanácsadás.

 

Tradicional, minimal és modern falburkolatok közül választhatunk. A minimal burkolat 18 mm, a modern 20 mm, míg a tradicional burkolat 47 mm vastag. Choco, bangkirai és szürke színben lehet megvásárolni a sokak körében népszerű burkolatot. A Tradicional burkolatból 8,33 m, a modern burkolatból 4,09 m, a minimal burkolatból 7,14 méter megvásárlása szükséges 1 négyzetméter felület beborításához. Természetesen a Tradicional legvastagabb burkolatból szükséges a legnagyobb mennyiséget megvásárolni.

Egy, még kivitelezés előtt álló háznál érdemes megfontolni a WPC burkolat használatát, hiszen számtalan előnye van amit érdemes kiaknázni. Manapság a madarak és a bogarak nagyon nagy kárt tudnak tenni a burkolatokban, a penészedésről nem is beszélve. Jobb ezt elkerülni egy olyan burkolat használatával, amely ezeknek teljesen ellenáll és még akár mi magunk is kivitelezhetjük, azaz munkadíjat spórolhatunk. A fa burkolat felrakása sokkal bonyolultabb, hiszen némiképp szakmai hozzáértést igényel.