Ne szenvedjen többet a teregetéssel, vagy mégis?

Egy több fős családban hetente nagyon sokszor kell beindítani a mosógépet, hogy mindenkinek minden napra tiszta ruha jusson. A téli időszakban sajnos a sok mosás miatt a teendő is több. Minden sokkal egyszerűbb, amikor nem kell teregetni, hanem a szárítógép megold minden problémát. De vajon a szárítógép előnye ugyanaz, mint a hátránya?

A már jól bevált megoldás a szárítás, minden bizonnyal sokkal költségkímélőbb megoldás, mint a szárítógép beindítása. A környezettudatos szárítási módszer azonban a családi házakban sokkal könnyebb főleg nyáron, amikor az egész udvar rendelkezésünkre áll. Télen már kicsit bonyolultabb a helyzet, hiszen a nappaliban, vagy valamelyik szobában, esetleg a fürdőszobában teregetjük ki a ruhákat. Vajon ha vásárolunk egy szárítógépet, akkor kényelmesebb és könnyebb életet élhetünk? Kis helyen és igen gyorsan elvégzik a szárítógépek a feladatukat. Akik már használják a gépeket, esküsznek rá, hiszen nagyon gyorsan megszáradnak a ruhák és sokkal puhábbak is lesznek. A szárítógép azonban árammal működik, így biztosak lehetünk abban, hogy plusz kiadást jelent minden hónapban a használata.

Nagyon sok olyan textília létezik, amelyet nem is igen ajánlatos betenni a szárítógépbe, hiszen összemennek. Ma már minden ruhacímkében megtalálható az erre utaló jelölés, azaz lehet-e szárítógépbe szárítani. A kis városi lakásokban előszeretettel használják a szárítókat, hiszen folyamatosan helyhiánnyal küzdenek a családok. Ha egy nagyobb méretű teregetővel is telezsúfoljuk a lakást, akkor azt az élettér rovására tesszük. A több gyermekes családoknak is hatalmas segítség a szárítógép, hiszen naponta több ruhát is mosnak. A száradásnak viszont idő kellene, ami itt nincsen. A téli időszak még nehezebb, hiszen előkerülnek a pulóverek és a nagykabátok is. Egy lakásban ezeket megszárítani sokszor lehetetlennek tűnik.

Láthatjuk, hogy nem mindenhol és nem minden körülmények között szükséges a szárítógépet használni, de nagyon sokszor hatalmas segítséget jelent. Valószínűleg azért fogy évről évre több szárítógép, mert tényleg szükség van rá, főleg most télen, amikor a családi házakban élők sem tudnak a kertekben kiteregetni. Nekik is saját életterükből kell elvenniük ahhoz, hogy ki tudjanak teregetni. Szárítógép vásárlás előtt mérlegeljünk, és aszerint hozzuk meg végső döntésünket.