A hajpakolás intenzív ereje

A fodrászok azt mondják, hogy a haj minden törődést meghálál. Vagyis bármivel is többet tesz a rendszeres hajmosásnál, akkor már előrébb van az egészséges haj eléréséhez. Az egyik legintenzívebb hajápoló módszer a hajpakolás. Ekkor olyan koncentrált összetételű készítmény kerül fel a hajra és a hajas fejbőrre, ami az alkalmazás és a pihentetés során képes kifejteni a hatását. Vagyis nemcsak átmossa a hajat valamivel az ember, ami vagy meglátszik a rajta vagy nem, hanem hagy időt a pakolásnak, hogy hasson.

 

A legnépszerűbb otthoni hajpakolások általában egyszerű és hétköznapi dolgokból tevődnek össze, mint például tojás, de nem ritkán még sör is belekerül a keverékbe. Amikor valaki hajpakolást alkalmaz, akkor érdemes valamivel leszigetelni azt, hogy ne száradjon rá amíg fent van. Ez lehet egyszerű fólia vagy speciális műanyag sapka is. A lényeg, hogy törődjön vele és olyan készítményt válasszon, ami célzottan a problémára hat. Például, ha töredezett végekkel és száraz hajjal küzd, akkor olyan hajpakolás kell, ami pontosan ezekre hat. Fontos időt hagyni, hogy a kiválasztott készítmény – legyen az gyógyszertári, otthoni vagy a fodrásztól hazahozott – a haj belsejébe is eljusson és regenerálja azt. Ha megfelelő körültekintéssel alkalmazza, akkor csakis jól sülhet el a hajápolás.

Amennyiben nincs ideje, hogy a hajával foglalkozzon hetente félórát-órát, akkor mit lehet tenni? Ebben az esetben a hajhullás elleni vitamin szedésére kell szavazni vagy olyan étrend kiegészítőre, amiben úgy vannak összeválogatva a vitaminok, hogy azok a hajának állapotára hassanak.

 

Természetesen a vitaminok nem csak és kizárólag a hajra lesznek hatással, hanem az egész testre. Ez nem meglepő, hiszen köztudott, hogy a hajszálakban a vizsgált személy étrendbeli szokásai is kimutathatóak, így a vitaminok is beépülnek. Aki hajhullással küzd, annak pedig mielőbb el kell kezdenie a hajhullás elleni vitamin szedését, hogy legyen egyáltalán mit megmenteni. Ezekben főként olyan összetevők vannak, amelyek a fejbőr és a hajhagymák egészségét támogatják. A hajhagymák épsége a legfontosabb a haj megfelelő növekedéséhez és megtartásához. Az elhalt hajhagyma nem képes újraéledni, így ha erről van szó, akkor mielőbb meg kell állítani a folyamatot. Ha vitaminhiány miatt fellépő hajhullásról van szó, akkor pedig a célzott vitaminok hatnak a legjobban. A hajhullás elleni vitamin szedése a tünetek fennállásának idejében folyamatosan ajánlott, de a javulás után is érdemes folytatni még egy-két hétig a kúrát.