Kiszámolta már, hogy mennyi nyugdíjra számíthat? Segít a nyugdíjkalkulátor!

Szeretné tudni, milyen összegű nyugdíjra számíthat a munkában töltött évek után? Fontosnak tartja az előre gondolkodást, és szeretne már most tenni a nyugdíjas évek anyagi biztonsága érdekében? E tekintetben a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, milyen összegű nyugdíjat kaphatunk majd. Legtöbben abban a tévhitbe ringatják magukat, hogy a majdani nyugdíj elegendő lesz a megélhetésre. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez már manapság sincs így, a helyzet az évek múlásával csak egyre katasztrofálisabb lesz.

Elég csak bemenni bármelyik élelmiszerüzletbe, és azonnal láthatjuk, hogy a nyugdíjasok bizony ezerszer meggondolják, mire költsenek. Tény az is, hogy a nyugdíjas években sokkal több kiadásra számíthatunk majd, mint azt most gondoljuk. Ha csak az egészség megőrzését állítjuk fókuszba, már akkor is havi több ezer forintos költséggel kell számolni. Ha nem mindegy az Ön számára sem, hogy időben gondolkodva előre takarékoskodik-e, akkor érdemes segítségül hívni az online elérhető nyugdíjkalkulátort.

A 2017-es nyugdíjkalkulátor nem csak az állami nyugdíjat számolja ki, de segít megmondani, hogy mennyit érdemes félretenni a biztos anyagiak érdekében. Arra mindenképpen készüljön fel, hogy a látottak meglepőek, vagy akár sokkolóak is lehetnek. Mindössze az életkort és a nettó fizetést kell megadni, s máris láthatja, hogy a leendő nyugdíj bizony a legalapvetőbb kiadásokra sem feltétlen elég. Mire gondolunk pontosan? A munkával töltött évek során megszokhattunk egy bizonyos életszínvonalat. Általában nem okoz gondot a mindennapi betevő előteremtése, a rezsi, és az esetlegesen meglévő hitelek finanszírozása. Sok háztartás tapasztalja azonban, hogy amint néhány plusz kiadás merül fel, az bizony igencsak meg tudja borítani a családi kasszát.

A nyugdíjas években gyakran felmerülnek már egészségügyi problémák, melyek esetében szintén szükség van a biztos anyagi háttérre. Mindegy, hogy pályakezdőként tevékenykedünk, vagy már évek óta a munkaerő-piacon vagyunk, az előre gondolkodás kiemelt jelentőséggel bír a későbbi anyagi lehetőségeket illetően. A megfelelő nyugdíjcélú megtakarítás lehetőséget teremt arra, hogy az állami támogatás előnyeit kihasználva takarékoskodhassunk a nyugdíjas évekre.