Tudta, hogy a lakástakarék felhasználható szinte bármilyen ingatlan bővítésre?

A lakásvásárlás a legtöbbek tervei között szerepel. A saját otthonteremtés kétségkívül izgalmas feladat, de rengeteg kiadással is jár. Nem véletlen, hogy sokan csak hitelfelvétellel tudják azt megoldani. De mi a helyzet az ehhez szükséges nélkülözhetetlen önerővel kapcsolatban? Ha nem áll a háttérben a család, vagy nincsen jelentős félretett összeg, akkor bizony komoly problémákat okozhat a lakáshitel felvétele. Hogyan lehetne azonban a leginkább hatékonyan takarékoskodni akkor, ha albérletben élünk, vagy jövedelmünk nem engedi meg a nagyobb megtakarításokat? A lakástakarék bárki számára megfelelő lehetőséget kínál ahhoz, hogy sikerüljön az álomotthont egyszer magunkénak tudni. Ebben segít a lakastakarekpenztarak.hu.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy nem csak lakásvásárlása alkalmával jelent komoly segítséget a lakástakarék, hanem akkor is, ha az ingatlant szeretnénk bővíteni. Sokan vannak, akik kifejezetten a már meglévő otthon kibővítéséhez keresik az ideális megtakarítási formát. A lakástakarék előnyei között ott szerepel az évi harminc százalékos állami támogatás, mely jelentősen képes növelni a félretett pénz összegét.

Mindegy, hogy új családtag érkezik, nem elegendő a meglevő lakótér, vagy egyszerűen csak garázzsal szeretnénk bővíteni otthonunkat, a lakástakarék bővítésre is kiválóan alkalmas. S hogy mely hitelintézet ajánlata mellett érdemes dönteni? Alapvetően elmondható, hogy a vonatkozó jogszabályok miatt túl nagy különbség nincsen közöttük. Tulajdonképpen bármelyik alkalmas arra, ha csak havi minimális összeget tudunk félretenni és így szeretnénk a lakásvásárláshoz vagy a hitelfelvételhez szükséges alapot előteremteni. Sok kicsi sokra megy, és az a lakástakarék kapcsán különösen így van. A minimális havi összegeket a háztartás tulajdonképpen meg sem érzi, de a kedvező konstrukciónak és az állami támogatásnak köszönhetően mégis összegyűlik majd a szükséges összeg.

 

A lakásvásárláson és a bővítésen túl akár felújításra, korszerűsítésre is felhasználhatjuk a rendelkezésre álló pénzt, ráadásul már meglévő hitelünket is törleszthetjük segítségével. Ha sorra vennénk azokat a dolgokat, amelyek létfontosságúak a nyugodt és biztonságos élethez, akkor a saját ingatlan garantáltan előkelő helyet foglalna el a listán. Ne mondjon le annak megteremtéséről, vagy a már meglévő lakhatóbbá, élhetőbbé tételéről! A lakástakarék valós segítséget jelent az ügyfelek számára.